HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

GÖZLÜK CAMLARININ BUĞULANMASI

11-10-2021 14:21
GÖZLÜK CAMLARININ BUĞULANMASI

Gözlük Camlarınızın Buğulanmasını Nasıl Önlersiniz?

 Bulanık bir camdangörmeye çalışmaktan daha sinir bozucu bir şey olamaz. Gözlük kullanan herkes bulunduğu ortamlardaki ısı değişimlerin can sıkıcı bir durum olduğunu söyleyecektir.

 Soğuk bir ortamdan sıcak bir ortama veya nemli bir ortamdan kuru bir ortama geçtiğinizde gözlükleriniz buğulanacak ve görüşünüzü engelleyecektir. Bu durum nerede ve ne yaptığınıza bağlı olarak tehlikeli bir durum yaratabilir. Ayrıca, her zaman gözlüklerimizi çıkarıp temizlemeye vaktimiz olmuyor.

 

BUĞU ÖNLEYİCİ TEKNOLOJİ NASIL ÇALIŞIR?

Buğu önleyici teknoloji, NASA teknolojisinden esinlenmiştir ve buğu veya nem damlacıklarının camın yüzeyine yerleşmesini önler. Bu durum yeryüzündeki ve atmosferdeki sıcaklık farkının sonucudur. Cam veya yüzey alanı iki sıcaklığı dengelemeye çalışırken ısı enerjisi açığa çıkar. Su molekülleri bildiğimiz gibi buğulanmaya sebep olur. Bu durum çok fazla olursa bulanıklık tüm cam yüzeyini kaplayabilir ve görmeyi neredeyse imkansız hale getirebilir.

 Buğu önleyici çözüm, suyun damlacıklanma yerine camın yüzeyinde eşit bir şekilde yayılmasına yardımcı olmak için hidrofilik bir yüzey oluşturarak buğulanmaya karşı sürekli bir bariyer oluşturur.

Bununla birlikte, buğu önleyici çözümlerin çoğunun zaman içerisinde yeniden uygulanması gerekeceğinden kalıcı bir çözüm değildir.

 

GÖZLÜKLER İÇİN BUĞU ÖNLEYİCİ ÇÖZÜM

 Buğulu camların görüşünüzü engellemesini önlemek için günlük rutininize bazı buğu önleyici gözlük temizleyicileri eklemeyi deneyin. Nem ve sıcaklık değişiklikleri gün içerisinde ruh halinizi değiştirebilir. Bu durumun görüş kalitenizi engellemesine izin vermeyin. Buğu önleyici jel ile görüşünüzün ve gözlüklerinizin buğusuz kalmasını sağlayın.

 

YÜZ MASKESİ BUĞUSU: GÖZLÜKLERİN BUĞULANMASI NASIL ENGELLENİR?

Yaklaşık iki yıldır hepimiz yüz maskeleri ile hayata uyum sağlamak zorunda kaldık. Covid 19’un ortaya çıkışıyla birlikte yüz maskeleri tüm dünyada herkes tarafından bu hastalıktan korunmak için günlük hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Her gün gözlük kullanan kişiler bilir ki yüz maskeleri kaçınılmaz bir şekilde numaralı gözlüklerde ve güneş gözlüklerinde buğulanmaya sebep olur.

Gözlük maske ikilisi hayatında olan pek çok kişi bu durumdan çok muzdarip olup nasıl çözebileceği konusunda bir fikri yok.

Buğulu camlara bağlı görüşün net olmamasının yarattığı kaygı bazı durumlarda rahatsız edici olabilir; araba kullanmak, egzersiz yapmak ve yemek pişirmek gibi net görüşün gerekli olduğu durumlarda. Numaralı gözlüklerinize buğu önleyici bir jel uygulamak sizi maskenin yarattığı buğulanmanın stresinden uzak tutabilir. 

 

BUĞU ÖNLEYİCİ LENS VE KİT 

Numaralı gözlüklerinizdeki ve güneş gözlüklerinizde oluşan buğuları silmesi için bir kit düşünün. Her kit, buğu önleyici jel şişesi, camları silmek için bir mikrofiber bez, gözlük kabı ve bir kese içerir. Bu buğu önleyici jel gözlüklerinizi hiç bir şekilde çizmez ve leke bırakmaz.

 

BUĞU TUTMAYAN GÖZLÜKLERİN FAYDALARI :

 Bu özelliklerde şu alanlarda çalışıyorsanız hayati önem taşır:

 - Tıbbi laboratuvar

- Cerrahi ünite

- İnşaat alanı

- Peyzaj şirketi

 Buğu önleyici camlar, işyerlerinde beklenmedik kazalardan kaçınmaya yardımcı olabilir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.